Festival 2017

En helt unik Vinfestival i underbar sommarmiljö!

Vinfestivalen "Smaka Svenska Viner" kommer tillbaka nu i sommar!

Då får du, sommarlediga vinälskare, chansen att smaka något helt unikt. Viner gjorda på druvor som odlas i Sverige, i vårt tuffa klimat!
Går det? - Ja visst går det! Även denna sommar kan ni prova resultatet av hängivna och flitiga svenska vinbönders arbete.

Den 28 och 29 juli 2017 är ni välkomna till oss för att prova svenska viner från 8 olika svenska vingårdar. Vitt, rött, rosé och mousserat. Ett unikt tillfälle att smaka viner som troligen aldrig tidigare varit tillgängliga på ett och samma ställe. 

På fredagen och lördagen provar vi svenska viner mellan 12-17.
Alla ska ha möjlighet att uppleva svenska viner i sommar!


FULLBOKAT TILL KVÄLLEN!
Speciellt kvällsprogram den 28 juli: Vi tänder grillarna vid 18-tiden (Tareq sköter maten även då, dricker svenska viner och har en härlig kväll (max 150 personer).  Vi har begränsat antalet besökare för att sittplatserna och maten ska räcka till alla. 

Kostnad för maten är 295 kr/pp.


Anders Öman, vd och grundare av Gustibus WSA håller vinprovarskola kl. 13, 15 och 17 på fredagen och kl. 13 och 15 på lördagen. Anders är sommelier och certifierad utbildare och ett välkänt namn i vinvärlden.

Och även denna sommar har vi Tareq Taylor här med sin mat till vårt vin.

Föreningen Svenskt Vin finns på plats och och visar hur man odlar vindruvor.

Årets vingårdar är några av de främsta och mest spännande odlarna ni kan hitta. Ni träffar Vingården i Klagshamn, Flädie Vinproduktion, Flyinge Vingård, Österlenvin, Kullahalvöns VingårdMellby nr 5 Vingård, Åhus Vingård och Skepparps Vingård som även är värd för evenemanget.

Vi kan göra mycket bra vin i Sverige - kom och prova!

Sommarens stora upplevelse för vinälskare på Österlen

Håll mig informerad!

Vill du ha info om 2017 års festival till din e-post?

Denna sommar lägger vi festivalen lite senare i juli månad så att alla semesterlediga vinälskare ska ha möjlighet att komma. Festivaldagar blir fredag den 28 juli (med "kvällsöppet") och lördag den 29 juli 2017. Tider som ska passa alla.

Vi kommer att jobba med planeringen av nästa års festival löpande. Registrera dig nedan så får du löpande info till din e-post och missar inget. Vi lägger in din adress i vårt register men lämnar inte ut den till någon annan. Anteckna dig för info redan idag så missar du inget!

Vingårdar med spännande viner

Förra sommaren deltog sex vingårdar med över 20 viner. Denna sommar blir det fler och mer. Och Tareq Taylor lagar maten igen!

Så svarade Tareq Taylor på frågan om varför han ville vara med på festivalen även detta år

Under många år har jag vurmat för det närodlade och för de som gör det möjligt för gastronomin att ständigt ta nya steg framåt. De allra modigaste är pionjärerna som vågar satsa på något som ingen har tänkt på, eller på något som många tycker är galet. Till exempel som att bli vinbonde i Skåne.  
Att vinodlingen i Skåne tagit ordentlig fart kan väl knappast ha undgått någon. Att kvalitén på dessa viner dessutom bara blir bättre och bättre gör det än roligare att vara med på denna vinfestival och skapa rätter som passar till våra skånska viner. Den goda vita druvan Solaris med sin fina syra gör det oerhört lätt att skapa rätter med höga smaker som passar utmärkt till vin gjorda på denna druva. Rätter med fisk såväl som kött och fågel kombineras enkelt med detta vin.
Det ska bli fantastiskt roligt att även detta år kunna bjuda på mat som kan visa på vinets bredd och generositet samt kanske även få fler att inse vilka fina viner som nu produceras i Skåne.

Bra att veta om Vinfestivalen!

Du köper häften med kuponger

Vinprovningarna betalas med kuponger. Häften med 10 kuponger köps för 250:- vilket inkluderar ett vinprovarglas. Varje kupong motsvarar normalt en provsmakning.

Tareq Taylors vinprovar-mat

I gårdens restaurang serverar Tareq Taylor sin specialkomponerad "vinprovar-tallrik" som passar till svenskt vin på druvan Solaris. Pris endast 150:-. Du kan köpa vin till maten och även alkoholfritt alternativ.

Vinfestivalens öppettider

Vinfestivalen öppnar kl. 12.00 den 28 juli och provningarna håller på till klockan 17.00. Därefter fortsätter vi kvällen med mat från grillarna, dricker svenska viner och umgås fram till cirka kl. 22.00. Den 29 juli provar vi vin mellan klockan 12.00 - 17.00. Fri entré men du betalar för provningar och mat.

Parkering, trafik, åka kollektivt

Parkering finns i anslutning till vingården. Detta för såväl bilar (20:-) som cyklar. Det finns bussförbindelser till Ravlunda (kyrka) och att gå från hållplatsen tar cirka 15-20 minuter. Skånetrafikens reseplanerare.

Om det skulle regna?

Det finns inget dåligt väder. Vi är förberedda med tält och regn/sol-skydd. Ta med ett paraply om det skulle väntas skurar!

Pressinformation

Ni som fått pressinbjudan anmäler er vid festivaldisken när ni kommer. Har ni frågor redan nu så skicka ett mejl till info@vinfestivalosterlen.se

Vinfestival i Skepparp den 28 + 29 juli 2017 ... HÄR HITTAR NI OSS!

Mitt emot Ravlunda kyrka på väg 9 mellan Brösarp och Kivik hittar du avfarten till Skepparp och Haväng. Följ skyltarna.

Skepparps Vingård, Skepparp 1041, 277 37 Kivik
Telefon: 070-5771910 Bengt Åkesson

Vingårdens webbsida: www.skepparpsvingard.se